Syksy lähestyy. Tässä muistilista tulevaan ja turvalliseen renkaan vaihtoon

23.8.2024

"Talvi yllätti autoilijat". Tämä uutinen tulee lähes joka vuosi vastaan, joten listasimme tärkeimmät pointit syksyn renkaiden vaihtoon. Renkaiden vaihdossa on hyvä ottaa huomioon vaihdon ajankohta ja tarpeelliset valmistelut ja tarkastukset ennen renkaiden vaihtoa. Oulun alueen autoilijoiden on kannattaa varautua syksyn renkaidenvaihdon ruuhkahuippuun viikoilla 41–43.

Renkaan vaihto 1024 x 768 px

Oulun alueella syksyn renkaiden vaihto on jälleen ajankohtainen, ja suurin ruuhkahuippu odotetaan viikoilla 41–43. Näinä viikkoina rengasliikkeet ovat erityisen kiireisiä, kun autoilijat valmistautuvat talvikauden alkamiseen. Teräs-Rengas suosittelee varaamaan renkaanvaihtoajan hyvissä ajoin välttääkseen jonot ja pitkät odotusajat. Vaihdon voit varata helposti verkkokaupasta kohdata ajanvaraus.

 

Valmistautuminen renkaanvaihtoon on avain sujuvaan prosessiin. Teräs-Rengas muistuttaa asiakkaitaan tarkistamaan, että lukkopultti ja mahdolliset toisen vannesarjan pultit tai mutterit ovat tallessa ja helposti saatavilla. Tämä nopeuttaa asennusta ja varmistaa, että renkaanvaihto sujuu ilman viivytyksiä.

 

Teräs-Renkaalla renkaiden vaihto suoritetaan ammattitaidolla, varmistaen renkaiden oikeat paineet, urasyvyyden sekä kiinnityspulttien ja -mutterien asianmukaisen kiinnityksen. Nämä toimenpiteet ovat olennaisia turvallisen ajon takaamiseksi Oulun vaihtelevissa sääolosuhteissa.

 

Lisäksi renkaiden jälkikiristys on suositeltavaa noin 100 kilometrin ajon jälkeen. Renkaan vaihtopalveluumme sisältyy jälkikiristys ja kyseiselle toimelle ei tarvitse erikseen varata aikaa. 

Helppoutta Rengashotellipalvelulla

Teräs-Renkaan rengashotellipalvelu tuo lisää helppoutta autoilijoille, jotka haluavat säästää aikaa ja tilaa. Rengashotellissa säilytämme renkaasi turvallisesti ja asianmukaisissa olosuhteissa. Palveluun kuuluu renkaiden kuntotarkastus, paineiden tarkastus sekä konepesu, joten voit olla varma, että renkaasi ovat aina huippukunnossa seuraavaa käyttökautta varten. Tämä tekee renkaiden vaihtamisesta entistä sujuvampaa ja vaivattomampaa – tuot vain autosi meille ja me hoidamme loput.

 

Lainvaatimukset ja Suositukset Talvirenkaiden Kuntoon ja käyttöön

Suomen lain mukaan talvirenkaiden kulutuspinnan minimisyvyys on 3,0 mm, mutta turvallisuussyistä suositeltava kulutuspinta on vähintään 4,5 mm. Teräs-Renkaalla varmistamme, että renkaidesi kulutuspinta on riittävä turvalliseen ajoon. Lisäksi on hyvä muistaa, että talvirenkaiden käyttöikä on suositusten mukaan 5–6 vuotta, jonka jälkeen renkaiden ominaisuudet voivat heikentyä merkittävästi. Nastarenkaiden kohdalla tarkastamme myös nastojen kunnon – irralliset tai puuttuvat nastat voivat vaarantaa ajoturvallisuuden, erityisesti liukkailla talviteillä. 

Talvirenkaita on käytettävä, jos sää tai keli sitä edellyttää, marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Tämä tarkoittaa, että vaikka lain määrittelemä ajanjakso on selvä, talvirenkaiden käyttö voi olla tarpeen myös sen ulkopuolella, mikäli olosuhteet niin vaativat.